ADVISE. Asianajotoimisto Olli Pohjakallio Oy

Yrityksen rahoituskriisi etenee usein vaiheittain. Toiminnan tervehdyttäminen voi perustua vapaaehtoiseen saneeraukseen tai yrityssaneerausmenettelyyn tuomioistuimen valvonnassa. Molempien tavoitteena on välttää konkurssi ja rakentaa yritykselle uusi alku.

Vaikeuksiin joutunut yritys pelastuu varmimmin, kun asiaan tartutaan nopeasti. Yrityssaneerausten, konkurssien ja niihin liittyvien sopimusasioiden hoito ovat vahvoja alueitamme. Voit kääntyä puoleemme luottamuksella.

Yrityssaneerauksissa on saatu aikaan hyviä tuloksia esim. ravintola-, rakennus- ja matkailualalla. Yrityksen ongelmien kasautessa seuraukset koskettavat usein myös yrittäjän omaa taloutta. Tässäkin asiassa saat meiltä apua.

VIISI TÄRKEINTÄ ASIAA MAKSUVAIKEUKSISSA OLEVALLE YRITTÄJÄLLE

1. Toimi ajoissa, mieluummin etuajoissa!
Mitä aikaisemmin toimit ja haet asiantuntija-apua, sitä paremmat edellytykset yritykselläsi on selviytyä tilanteesta.

2. Pidä yrityksesi kirjanpito ajan tasalla!
Kaikki yrityksesi taloudellista asemaa koskevat arviot perustuvat aina kirjanpitoon.
Mikäli yrityksesi kirjanpito ei ole ajan tasalla, yhtiön tervehdyttämistä varten ei usein ole riittävää tietoa. Kirjanpidon laiminlyönti voi myös olla kirjanpitorikos.

3. Pyri sovintoon velkojiesi kanssa!
Velkojat joustavat usein yllättävän pitkälle. Tämä edellyttää, että he uskovat (tilapäisissä) maksuvaikeuksissa olevan yrittäjän pyrkivän hoitamaan asiansa mahdollisimman hyvin. Maksujärjestelyjen tulee olla realistisia. Älä sovi yrityksen maksukyvyn ylittävistä järjestelyistä.

4. Huolehdi liiketoimintasi kannattavuudesta!
Liiketoiminnan kannattavuudesta huolehtiminen on yksi tärkeimmistä asioista: sitä arvioivat velkojat ja sen merkitys yrityssaneerauksen yhteydessä on merkittävä.

5. Ole kriittinen ja rehellinen itseäsi kohtaan!
Selvitä itsellesi, oletko joiltakin osin itse menetellyt virheellisesti vai johtuvatko taloudelliset vaikeudet yksin ulkoisista tekijöistä kuten kilpailusta tai lamakaudesta.
Voisitko jatkossa tehdä jonkin asian toisin? Ovatko resurssisi hoitaa yhtiön asioita olleet riittävät?

Mutta muista kaiken keskellä kuitenkin huolehtia omasta ja henkilöstön jaksamisesta. Ole armollinen!

PS. Käytä tarvittaessa ulkopuolista apua. Kokemuksemme perusteella onnistunut yrityssaneeraus vaatii lähes aina ulkopuolisen asiantuntijan apua.

Ota tarvittaessa yhteyttä meihin!
Ohessa linkki yrityksemme Tietosuojaselosteeseen.

 

ADVISE. Asianajotoimisto Olli Pohjakallio Oy
Olemme yksi Suomen johtavista yrityssaneeraukseen ja maksujärjestelyihin erikoistuneista asianajotoimistoista. Olemme vuosien varrella auttaneet satoja yhtiöitä ja yksityishenkilöitä yrityssaneeraukseen, velkajärjestelyihin ja maksuhäiriöihin liittyvissä käytännön asioissa.

 

Palveluitamme yrityssaneeraukseen liittyen:
• maksulykkäykset ja takaushakemukset
• rahoitusneuvottelut yrittäjän puolesta pankkien kanssa
• sopimusneuvottelut yksittäisten velkojen järjestelemiseksi
• sopimukset yrityksen kaikkien velkojien järjestelystä samalla kertaa
• tuomioistuinmenettelyn korvaava sopimus yrityssaneerauksesta
• yrityssaneeraushakemus

Ota yhteyttä!